BÖLÜM > Tarihçe

Termal MYO Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü/Yaşlı Bakım Programı, Çınarcık Meslek Yüksekokulu olarak Yalova’nın Çınarcık ilçesinde, 29.04.2010 tarihinde kurulmuştur. ÇMYO‘nun kurulma kararının ardından Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programının kurulma kararı alınmıştır. Yaşlı Bakım Programı daha sonra 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Yalova’nın Termal ilçesine taşınarak, Eğitim öğretime halen devam edilmektedir.

Programda öğrenim görecek öğrencilerin, bakım hizmeti konusunda gerekli bilgi, beceri ve değerleri bütünleştirip, özümseyerek; kamu alanı, özel alan ve sivil toplum örgütlerinde yaşlı bakım hizmetini uygulayıcı ve geliştirici niteliğe sahip yetkin bir sağlık teknikeri olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Termal MYO Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü/Yaşlı Bakım Programını TYT puan türünden yeterli puan alan öğrenciler tercih edebilir.

Mezunlarımız; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ve Beslenme ve Diyetetik bölümlerine Dikey Geçiş Sınavı ile geçiş yapabilmektedirler.

Yaşlı bakım hizmetlerinin yürütüldüğü; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Belediyeler, Hastaneler, Huzurevleri, Yaşlı bakımevleri, Güçsüzler yurdu, Yaşlı için gündüz merkezleri,  Hospice (terminal dönemde bakılan yaşlı bakım evi), sağlık birimlerindeki yaşlıya yönelik uygulamalar, Evde bakım hizmetleri, yaşlının evini düzenleme, korumalı meskenler gibi yerlerde uzman gözetiminde çalışabilirler.