Yalova Üniversitesi    termalmyo@yalova.edu.tr 0226 815 56 27

SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ YAŞLI BAKIM PROGRAMI DARÜLACEZE BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ.

DARÜLACEZE BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

 

 

15/11/2023 tarihinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yaşlı Bakım Programı öğrencileriyle birlikte Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Fatma YEŞİL,Bölüm akademisyenleri ,Öğr.Gör.Tuba ÇOBAN,Öğr.Gör.Zeynep KILIÇ ve Öğr.Gör.Gamze UĞUR ile birlikte teknik gezi gerçekleştirildi.

 

DARÜLACEZE

1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulmuştur. Darülaceze Başkanlığı 24 saat hizmet veren bir hayır kurumu, huzurlu ve asude bir yaşam merkezidir. Cennet mekan Abdülhamid Han zamanından bu yana bütün imkansızlıklara rağmen dünyanın en iyisi olarak hizmete sunulan ihtişamlı ve sürekli canlı bir müessesedir. Müslümanların ve gayrimüslimlerin; cami, kilise ve havrasıyla, din, dil, ırk, kültür farkı gözetilmeden birlikte yaşadığı, yaşamaya devam edeceği barış ve şefkat  medeniyetinin canlı bir sembolüdür. Darülaceze, günümüz dünyasının ihtiyacı olan merhamet, şefkat, yardımseverlik, kardeşlik duygularını aynı anda sunan hayati bir mesaj kaynağıdır.

 

Teknik Gezi Program Akışı

09:00 Yalova Üniversitesi Kampüs A kapısından İstanbul’a hareket başlangıç

12:30 -13:00  Darülaceze Başkanlığı Öğle Yemeği

13:00-14:00   Darülaceze Tanıtım Programı Video Gösterimi

14:00-15:30 Darülaceze’nin Tüm Birimlerinin Kurum Yöneticileri tarafından Öğrencilere Gezdirilmesi.

15:30-16:00  Darülaceze Başkan Yardımcısı Funda ERSİN, Bakım Hizmetleri Şube Müdürü Esin KARAKUŞ, Halkla İlişkiler Sorumlusu Yüksel ÖZDEMİR ile birlikte öğrencilerimizle Darülaceze hakkında konuşuldu. Kurum yöneticileri, öğrencilerimizin sorularını cevapladılar.

İş Görüşmesi

Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı öğrencilerinin Darülaceze Başkanlığı’na başvuru ile ilgili  ayrıntıları konuşuldu.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet BAHÇEKAPILI’nın Darülaceze Başkanı Hamza CEBECİ’ye selamı ve hediyesi Başkan Yardımcısı Funda ERSİN’e iletildi. Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü  Yaşlı Bakımı Programı akademisyenlerinin hediyeleri de Bölüm başkanı Öğr.Gör.Fatma YEŞİL tarafından takdim edildi.

Darülaceze Başkanlığı Kurum Yöneticilerine nazik misafirperverliklerinden  dolayı teşekkür ederiz.

Darülaceze Teknik Gezi, Yalova Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşmiştir. Yalova Belediyesi’ne teşekkür ederiz.